Chawan mushi, Japans |
|
4 shii-take-paddestoelen 75 gr bamboescheuten 1 worteltje 3 dl groentebouillon (van tablet) 1 eetlepel sojasaus (Kikkoman) 1 eetlepel medium sherry 2 theelepels suiker 3 eieren zout 1 lente-ui |
|
BereidingSnijd de shii-take, bamboe en wortel in reepjes.Breng in een pan de shii-take, bamboe, 2 1/2 dl van de bouillon, sojasaus, sherry en suiker aan de kook en laat het vocht tot de helft inkoken. Laat de shii-take en bamboe uitlekken en verdeel ze over 2 kommen (inhoud 1 1/2 dl). Klop de eieren los met de rest van de bouillon, de rest van de suiker en een snufje zout en schenk het eimengsel over de shii-take-bamboe. Leg er een paar reepjes wortel op. Hang de kommen in een stoommandje boven kokend water in een pan en stoom 15-20 minuten tot het eimengsel is gestold. Snijd de lente-ui in ringen en garneer de eiercustard met de lente-ui en reepjes wortel. Lekker met gekookte bruine of witte rijst en een Japanse salade van komkommer met een sausje van zoete rijstazijn en sojasaus, bestrooid met sesamzaad. |
Home > Recepten