Home > Recepten

Chawan mushi, Japans

4 shii-take-paddestoelen

75 gr bamboescheuten

1 worteltje

3 dl groentebouillon (van tablet)

1 eetlepel sojasaus (Kikkoman)

1 eetlepel medium sherry

2 theelepels suiker

3 eieren

zout

1 lente-ui
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Japans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de shii-take, bamboe en wortel in reepjes.

Breng in een pan de shii-take, bamboe, 2 1/2 dl van de bouillon, sojasaus, sherry en suiker aan de kook en laat het vocht tot de helft inkoken.

Laat de shii-take en bamboe uitlekken en verdeel ze over 2 kommen (inhoud 1 1/2 dl).

Klop de eieren los met de rest van de bouillon, de rest van de suiker en een snufje zout en schenk het eimengsel over de shii-take-bamboe.

Leg er een paar reepjes wortel op.

Hang de kommen in een stoommandje boven kokend water in een pan en stoom 15-20 minuten tot het eimengsel is gestold.

Snijd de lente-ui in ringen en garneer de eiercustard met de lente-ui en reepjes wortel.

Lekker met gekookte bruine of witte rijst en een Japanse salade van komkommer met een sausje van zoete rijstazijn en sojasaus, bestrooid met sesamzaad.