Home > Recepten

Zalmpakketjes met ingepakte spinazie

250 gr diepvries zalmfilets

8 plakjes ontbijtspek

1 kg spinazie

8 bladeren Chinese kool

zout, peper

(zonnebloem)olie om te bestrijken

Extra nodig: keukenpapier, cocktailprikkers, kwastje, elektrische

plaat (Teppan) of grill



Variatietip: In plaats van Chinese kool kunt u ook paksoi gebruiken.



Saus voor het vlees:

1.25 dl kipbouillon

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/4 theelepel peper



Saus voor de vis:

3 lepels citroensap

3 lepels ketjap manis

3 lepels visbouillon



Saus voor de groenten:

1 1/4 dl kippenbouillon

2 eetlepels pindakaas

2 theelepels (sesam)olie

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De zalm wordt verpakt in ontbijtspek, de spinazie in Chinese koolbladeren: Samen vormen ze een heerlijk grillgerecht.



Halveer de zalmfilets in de breedte en laat ze ontdooien.

Wikkel om elke zalmfilet 1 plakje ontbijtspek en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Was de spinazie, kook de groente met aanhangend water ± 3 minuten en laat uitlekken.

Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren.

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de koolbladeren in ± 2 minuten beetgaar.

Spoel ze met koud water af en dep ze met keukenpapier droog.

Verdeel de spinaziebladeren over de koolbladeren en bestrooi met peper en zout.

Rol ze strak op, zet ze met een cocktailprikker vast en bestrijk ze met olie.

Grill de zalmpakketjes in ± 10 minuten aan beide kanten gaar en grill de spinaziepakketjes in ± 5 minuten gaar.

Serveer er de hierna volgende sauzen bij.



Saus voor bij vlees

Zeef de bouillon.

Zeef het knoflookpoeder en roer het samen met de peper door de bouillon.



Saus voor bij vis

Roer alle ingredienten door elkaar.



Saus voor bij groenten

Zeef de bouillon en verwarm hem in een steelpan.

Voeg de pindakaas en de olie toe en verhit de saus al roerend.

Breng op smaak met zout.