Home > Recepten

Bulgogi (Gemarineerd rundvlees met zoete saus)

500-700 gr runderlende

1 1/2 eetlepel suiker

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels sesamolie

1 fijngehakt teentje knoflook

1 theelepel versgemalen zwarte peper

1 theelepel sesamzaad



Voor de garnering:

takjes peterselie

fijngehakte daikonkers (Japanse tuinkers)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Marinades; Koreaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg het vlees 45 minuten in de diepvries, leg het 10 minuten op een werkplank en snijd het vlees dan met een zeer scherp mes in zo dun mogelijke vierkantjes van 5 cm.

Leg die in een schaal en strooi er de suiker over.

Dek de schaal af en zet het vlees ± 30 minuten op een koele plaats weg.

Voeg dan de sojasaus aan het vlees toe, samen met 1 eetlepel sesamolie, de knoflook, de zwarte peper en het sesamzaad.

Meng alles goed door elkaar, dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minstens 24 uur marineren.

Verhit de rest van de sesamolie in een braadpan met dikke bodem en braad het vlees met de marinade naar smaak gaar.

Serveer het vlees op een grote voorverwarmde schaal of op afzonderlijke borden, gegarneerd met takjes peterselie en fijngehakte daikonkers.