Home > Recepten

Chap Chae (Kruidig gebakken noedels)

200 gr vermicelli noedels (sweet potato starch noodle)

3 oesterzwammen

1 eetlepel pijnboompitten

150 gr rundertartaar

4 eetlepels sojasaus (Kikkoman)

1 eetlepel suiker

1 eetlepel fijngesneden knoflook

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

1 eetlepel sesamolie

1 groene paprika in 5 cm lange dunne reepjes

50 gr wortel in 5 cm lange dunne reepjes

1 1/2 ui in 5 cm lange dunne reepjes

2 eetlepels dunne ringen lente-ui

6 eetlepels soja-olie

1 gesplitst ei
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Koreaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de noedels ± 7 minuten in kokend water, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.

Kook de oesterzwammen ± 3 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in lange repen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

Vermeng de tartaar en de oesterzwammen met 2 eetlepels sojasaus, ½ eetlepel suiker, 1/2 eetlepel knoflook, het sesamzaad en de sesamolie.

Bak het tartaarmengsel in een koekenpan in 1 eetlepel olie in ± 5 minuten rul en lichtbruin en zet het apart.

Bak de paprika, wortel en ui ± 5 minuten in 1 eetlepel olie en zet het daarna apart.

Verhit in de pan 3 eetlepels soja-olie en bak de noedels hierin ± 3 minuten.

Voeg de rest van de ingredienten toe (behalve de pijnboompitten) en laat alles al omscheppend goed warm worden.

Bak van de eidooier en het eiwit afzonderlijk elk in 1/2 eetlepel olie een omeletje, snijd de omeletjes in dunne reepjes en garneer het noedelgerecht hiermee.

Bestrooi het met de pijnboompitten.