Chap Chae (Kruidig gebakken noedels) |
|
200 gr vermicelli noedels (sweet potato starch noodle) 3 oesterzwammen 1 eetlepel pijnboompitten 150 gr rundertartaar 4 eetlepels sojasaus (Kikkoman) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel fijngesneden knoflook 1 eetlepel geroosterd sesamzaad 1 eetlepel sesamolie 1 groene paprika in 5 cm lange dunne reepjes 50 gr wortel in 5 cm lange dunne reepjes 1 1/2 ui in 5 cm lange dunne reepjes 2 eetlepels dunne ringen lente-ui 6 eetlepels soja-olie 1 gesplitst ei |
|
BereidingKook de noedels ± 7 minuten in kokend water, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.Kook de oesterzwammen ± 3 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in lange repen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Vermeng de tartaar en de oesterzwammen met 2 eetlepels sojasaus, ½ eetlepel suiker, 1/2 eetlepel knoflook, het sesamzaad en de sesamolie. Bak het tartaarmengsel in een koekenpan in 1 eetlepel olie in ± 5 minuten rul en lichtbruin en zet het apart. Bak de paprika, wortel en ui ± 5 minuten in 1 eetlepel olie en zet het daarna apart. Verhit in de pan 3 eetlepels soja-olie en bak de noedels hierin ± 3 minuten. Voeg de rest van de ingredienten toe (behalve de pijnboompitten) en laat alles al omscheppend goed warm worden. Bak van de eidooier en het eiwit afzonderlijk elk in 1/2 eetlepel olie een omeletje, snijd de omeletjes in dunne reepjes en garneer het noedelgerecht hiermee. Bestrooi het met de pijnboompitten. |
Home > Recepten