Home > Recepten

Ga Ja Mi Chun (Knisperende vishapjes)

1 1/2 eetlepel pijnboompitten

3 tongschar-filets

zout

3 eieren

bloem

4-5 eetlepels soja-olie

1/2 fijngesneden groene peper

1/2 fijngesneden rode peper

4 1/2 eetlepel sojasaus (Kikkoman)

3 theelepels rijstazijn



In plaats van tongschar kunt u ook een andere stevige witte vis gebruiken, bijvoorbeeld kabeljauw.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Koreaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze daarna grof.

Bestrooi de vis met zout.

Klop de eieren los.

Wentel de vis eerst door bloem en haal hem daarna door het losgeklopt ei.

Bak de vis in de olie in ± 5 minuten aan beide kanten mooi lichtbruin.

Strooi er halverwege de baktijd beide pepers over en bak ze even mee.

Vermeng de sojasaus, rijstazijn en pijnboompitten en serveer dit als saus bij de vis.

Notities

Serveer hierbij witte rijst.