Home > Recepten

Sengsun Meuntang (Gekruide vis met groenten)

450 gr kabeljauwfilet

4 Saint-Jacques (grote kamschelpen)

20 schelp- en/of schaaldieren (bijv. gekookte mosselen, steurgarnalen etc.)

1 middelgrote ui

20 kastanjechampignons

1 rode paprika

1 teentje knoflook

4 lente-uitjes

1 courgette

1 theelepel chilipoeder

1 eetlepel chilisaus

1 theelepel zout



Voor de garnering:

Tuinkers

enokitake paddestoelen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Koreaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kabeljauw met het vel in stukjes.

Verwijder de schelpen, schalen etc. van de schelp- en schaaldieren.

Pel de ui en snijd hem in 8 stukken.

Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.

Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en verwijder de zaadjes.

Snijd dan elke paprikahelft in vieren, zodat u 7 stukken krijgt.

Pel de knoflook en rasp hem fijn.

Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2 1/2 cm.

Schil de courgette snijd hem in 8 gelijke stukken.

Breng in een grote braadpan 6 dl water aan de kook en voeg het chilipoeder, de chilisaus en het zout toe.

Voeg dan de voorbereide vis en groenten toe, behalve de lente-uitjes en de courgette.

Breng het water opnieuw aan de kook, voeg de lente-uitjes en de courgette toe en laat het gerecht in ± 10 minuten beetgaar sudderen (de stukjes

vis moeten heel blijven en ook de stukken groente moeten hun vorm behouden).

Verdeel het gerecht gelijkmatig over 4 voorverwarmde borden en serveer het direct, gegarneerd met toefjes tuinkers en enokitake paddestoelen.