Sengsun Meuntang (Gekruide vis met groenten) |
|
450 gr kabeljauwfilet 4 Saint-Jacques (grote kamschelpen) 20 schelp- en/of schaaldieren (bijv. gekookte mosselen, steurgarnalen etc.) 1 middelgrote ui 20 kastanjechampignons 1 rode paprika 1 teentje knoflook 4 lente-uitjes 1 courgette 1 theelepel chilipoeder 1 eetlepel chilisaus 1 theelepel zout Voor de garnering: Tuinkers enokitake paddestoelen |
|
BereidingSnijd de kabeljauw met het vel in stukjes.Verwijder de schelpen, schalen etc. van de schelp- en schaaldieren. Pel de ui en snijd hem in 8 stukken. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en verwijder de zaadjes. Snijd dan elke paprikahelft in vieren, zodat u 7 stukken krijgt. Pel de knoflook en rasp hem fijn. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2 1/2 cm. Schil de courgette snijd hem in 8 gelijke stukken. Breng in een grote braadpan 6 dl water aan de kook en voeg het chilipoeder, de chilisaus en het zout toe. Voeg dan de voorbereide vis en groenten toe, behalve de lente-uitjes en de courgette. Breng het water opnieuw aan de kook, voeg de lente-uitjes en de courgette toe en laat het gerecht in ± 10 minuten beetgaar sudderen (de stukjes vis moeten heel blijven en ook de stukken groente moeten hun vorm behouden). Verdeel het gerecht gelijkmatig over 4 voorverwarmde borden en serveer het direct, gegarneerd met toefjes tuinkers en enokitake paddestoelen. |
Home > Recepten