Home > Recepten

Taugeh met komkommer en tahoe

1 komkommer

zout, peper

2 eetlepels (sesam)olie

350 gr taugé

200 gr (gerookte) tahoe

1 gesnipperde lente-ui

1 eetlepel gembersiroop

2 eetlepels ketjap manis

1 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesvervangers; Koreaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken en bestrooi die met zout.

Vouw de plakken dubbel en schik ze als een bloem op 2 diepe borden.

Roerbak in een wok in de olie de taugé ± 1 minuut.

Voeg de tahoe, lente-ui, gembersiroop, ketjap, zout en peper toe en warm nog 1 minuut door.

Schep het taugé-tahoemengsel in het midden van de komkommerbloem.

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan en strooi ze erover.

Notities

Geef er gefrituurde mihoen bij.