Home > Recepten

Salade met geitenkaas en avocado

1/4 krop Batavia-of ijsbergsla

1/ krop radicchio (roodlof)

2 avocado's

citroensap

150 g zachte geitenkaas

1 eetlepel balsamico-azijn

versgemalen zwarte peper, zout

4 eetlepels olijfolie

bosje basilicum

1 1/2 eetlepel pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten
  • Bron: Libelle's Snelle Keukenkaarten

Bereiding

De sla wassen, droogslaan, kleiner scheuren en over 4 borden verdelen. Het vruchtvlees van de avocado's in niet te dikke halve plakken snijden en met citroensap besprenkelen, de geitenkaas in even grote en dikke stukjes snijden.

De avocado over de salade op de bordjes verdelen en de geitenkaas erop leggen.

De azijn uitroeren met peper en zout en de olijfolie er straalsgewijs bij kloppen zodat een gladde saus ontstaat. De basilicumblaadjes fijnhakken en erdoor roeren. De pijnboompitten in een droge koekenpan licht roosteren. De saus over de kaasstukjes schenken en met de geroosterde pitjes bestrooien.