Roompâté-mousse op toastbloem met pesto-saliesaus |
|
300 g roompâté 1 eetlepel cognac 200 g zachte boter 1 dl slagroom versgemalen zwarte peper, zout 2 eetlepels (frambozen)azijn 1 eetlepel groene pesto 5 eetlepels olijfolie paar blaadjes verse salie 2 struikjes witlof 8 sneetjes wit casinobrood gehakte peterselie |
|
BereidingDe roompâté omroeren met de cognac, de boter er door mengen en de slagroom er bij kloppen, zodat een gelijkmatige massa verkregen wordt. Op smaak maken met peper en eventueel zout, overdoen in een spuitzak en koel wegzetten.Voor de saus, de azijn uitroeren met de pesto en de olie er straalsgewijs bij kloppen, zodat een lobbig sausje ontstaat. De salie fijnsnijden en erdoor roeren, en peper en zout naar smaak toevoegen. De blaadjes van de struikjes witlof loshalen. Voor de toost de boterhammen roosteren, en er daarna met een uitsteker of met behulp van een malletje een bloem uitsteken of -snijden. Op elk bordje 2 toostbloemen leggen, er met een grof mondstuk pâtémousse op spuiten en licht bestrooien met peterselie. Per bordje 4 witlofblaadjes met een lepeltje saus vullen en bij de toostbloemen leggen. |
Home > Recepten