Home > Recepten

Pannenkoekjes, Griekse mini-

1/2 komkommer

1/2 zakje mix voor tzatziki

1 bakje Griekse yoghurt

1 teen knoflook

muntblaadjes

1/8 l zure room

75 g zalmsnippers

piment-olijven

versgemalen zwarte peper, zout

75 g bloem

50 g boekweitmeel

mespunt zout

1/2 ei

1 dl melk

5 g verse gist (bakker)

1 dl bier
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Borrelhapjes; Grieks
  • Bron: Libelle's Snelle Keukenkaarten

Bereiding

Voor dip 1: de geschilde komkommer raspen en laten uitlekken. De kruidenmix door de yoghurt roeren, de knoflook erboven uitpersen en de komkommer erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout en er wat gehakte munt aan toevoegen.



Dip 2: de zure room losroeren met een scheutje melk, de zalmsnippers en de olijven fijnhakken en erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout.



Voor de mini-blini's de bloem met het boekweitmeel en het zout zeven, in het midden een kuiltje maken en hierin het ei schenken. De melk verwarmen, de gist erin oplossen en in het kuiltje schenken. Vanuit het midden roerend, de rest van de melk en het bier er in gedeelten bij roeren zodat een glad beslag onstaat. Dit afgedekt op een warme plaats een uurtje laten rijzen.

Een bolbuisjes- of poffertjespan invetten, van het beslag poffertjes bakken en laten afkoelen. De sauzen apart erbij geven.