Pannenkoekjes, Griekse mini- |
|
1/2 komkommer 1/2 zakje mix voor tzatziki 1 bakje Griekse yoghurt 1 teen knoflook muntblaadjes 1/8 l zure room 75 g zalmsnippers piment-olijven versgemalen zwarte peper, zout 75 g bloem 50 g boekweitmeel mespunt zout 1/2 ei 1 dl melk 5 g verse gist (bakker) 1 dl bier |
|
BereidingVoor dip 1: de geschilde komkommer raspen en laten uitlekken. De kruidenmix door de yoghurt roeren, de knoflook erboven uitpersen en de komkommer erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout en er wat gehakte munt aan toevoegen.Dip 2: de zure room losroeren met een scheutje melk, de zalmsnippers en de olijven fijnhakken en erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout. Voor de mini-blini's de bloem met het boekweitmeel en het zout zeven, in het midden een kuiltje maken en hierin het ei schenken. De melk verwarmen, de gist erin oplossen en in het kuiltje schenken. Vanuit het midden roerend, de rest van de melk en het bier er in gedeelten bij roeren zodat een glad beslag onstaat. Dit afgedekt op een warme plaats een uurtje laten rijzen. Een bolbuisjes- of poffertjespan invetten, van het beslag poffertjes bakken en laten afkoelen. De sauzen apart erbij geven. |
Home > Recepten