Kaas-notenterrine met kersensaus |
|
12 sneetjes wit casinobrood 250 g ricotta of Hüttenkäse 50 g pijnboompitjes 100 g gepelde walnoten 100 g Fougerond 4 eetlepels kersenjam 1 eetlepel boter 1/2 dl slankroom |
|
BereidingHet brood ontkorsten en aan beide kanten goudbruin roosteren.De ricotta of Hüttenkäse over 8 sneetjes brood verdelen. De walnoten grof hakken, de Fougerond in kleine blokjes snijden en samen met de pijnboompitjes over de ricotta strooien. Steeds 2 broodplakken op elkaar stapelen, afdekken met de resterende broodvierkanten en licht aandrukken. Afdekken en koel wegzetten. De jam met de boter verwarmen, de room er straalsgwewijs bij kloppen en licht laten binden. Laten afkoelen. De terrine op bordjes serveren en er een lepel saus half over, half naast scheppen. |
Home > Recepten