Home > Recepten

Kaas-notenterrine met kersensaus

12 sneetjes wit casinobrood

250 g ricotta of Hüttenkäse

50 g pijnboompitjes

100 g gepelde walnoten

100 g Fougerond

4 eetlepels kersenjam

1 eetlepel boter

1/2 dl slankroom
  • Omschrijving recept: Pâté's; Sausjes; Kaasgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Het brood ontkorsten en aan beide kanten goudbruin roosteren.

De ricotta of Hüttenkäse over 8 sneetjes brood verdelen. De walnoten grof hakken, de Fougerond in kleine blokjes snijden en samen met de pijnboompitjes over de ricotta strooien.

Steeds 2 broodplakken op elkaar stapelen, afdekken met de resterende broodvierkanten en licht aandrukken. Afdekken en koel wegzetten.

De jam met de boter verwarmen, de room er straalsgwewijs bij kloppen en licht laten binden. Laten afkoelen.

De terrine op bordjes serveren en er een lepel saus half over, half naast scheppen.