Russisch ei 2 |
|
kropje eikebladsla 6 eieren 3 eetlepels mayonaise bakje garnalensalade 3 tomaten 1/2 bosje radijs 100 g gerookte kip 1 avocado citroensap 100 g gerookte zalm potje haring in roomsaus zilveruitjes, augurkjes, gevulde olijven blikje mini-maïskolfjes imitatiekaviaar |
|
BereidingDe slabladeren loshalen, wassen, droogdeppen en er een liefst ovale, platte schaal mee bekleden.De eieren hard koken, halveren en met de platte kant naar onderen in het midden leggen. De overige ingredienten er aan de 2 lange kanten van de schaal omheen schikken. De salade in bolvorm scheppen, de tomaten in partjes snijden, aan de radijs nog een stukje groen laten zitten. De gerookte kip in dunne plakjes snijden, de avocado in schijfjes snijden en deze met citroen besprenkelen. De zalm tot kleine roosjes vouwen, de haringstukjes uit de saus halen (niet alle saus gebruiken). De mayonaise losroeren met zo weinig mogelijk melk en over de eieren lepelen. Daarover wat imitatiekaviaar strooien. NotitiesMet toost en echte boter serveren. |
Home > Recepten