Home > Recepten

Omelet-torentjes, Provençaals

6 eieren

1 dl melk

zout, peper uit de molen

5 kerstomaatjes

± 8 met piment gevulde olijven

1 volle theelepel Provençaalse kruiden

dikke plak beenham à 50 g

1 teentje knoflook

mespunt saffraanpoeder

boter of margarine

zonnebloem- of olijfolie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Borrelhapjes; Frans (Provençaals)
  • Bron: Libelle

Bereiding

De eieren met de melk, zout en peper loskloppen.

De kerstomaatjes en de olijven in plakjes snijden en samen met de Provençaalse kruiden door de helft van het eiermengsel roeren.

De ham in piepkleine blokjes snijden en samen met het teentje knoflook uit de pers en het saffraanpoeder door het resterende ei roeren.

Van de eiermengsels in half boter, half olie 2 omeletten bakken en laten afkoelen. In kleine puntjes snijden en steeds 4 puntjes aan cocktailprikkers steken, zodat 'torentjes' ontstaan.

Notities

Lekker als feesthapje.