Home > Recepten

Ei op spinaziebedje, geplette

500 g spinazie

zakje witte wijnsaus

75 g geraspte Emmenthaler

4 eieren

4 sneetjes bruin brood

1 eetlepel azijn

1 theelepel zout

4 plakken rauwe ham
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Eiergerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

De spinazie uitzoeken, wassen en met aanhangend water laten slinken. Nog 2 minuten laten doorkoken, zeer goed laten uitlekken en fijnhakken. Warm houden.

Het zakje saus bereiden volgens de aanwijzingen en er de kaas doorroeren, warm houden.

Het brood ontkorsten, roosteren en op bordjes leggen.

In een ruime pan veel water aan de kook brengen, de azijn en het zout toevoegen en de pit zo temperen dat het water net blijft borrelen.

De eieren één voor één in een kopje breken, zodat de dooier heel blijft. Steeds 1 ei in het water laten glijden, de eiwitslierten er direct omheen vouwen en in 4 minuten gaar pocheren. Met een schuimspaan uit het water halen en eiwitslierten wegknippen.

De toost met een plak rauwe ham beleggen, de spinazie erover verdelen en er een gepocheerd ei op leggen. De saus erover schenken en direct serveren.