Home > Recepten

Haring-aardappelsalade met ei

300 g aardappelen

1 rode ui

2 augurken

3 hardgekookte eieren

3 zoute haringen

1 rode appel

citroensap

1 bekertje zure room

elk 1 eetlepel mayonaise en mierikswortelpuree (potje)

samen 2 volle eetlepels geknipte peterselie, dille en munt

zout, peper, worcestershiresaus

takje verse dille

1 eetlepel kappertjes
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Aardappelgerechten; Eiergerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

De aardappelen in gelijke stukken snijden en in weinig water met zout in 15 minuten nėt gaar koken, afgieten en laten afkoelen. In blokjes snijden.

De ui in ringen, de augurken in halve plakjes snijden, de eieren in partjes verdelen.

De haringen van de graat halen en het visvlees in schuine stukken (niet te klein) snijden.

De ongeschilde appel in partjes snijden en met citroensap besprenkelen.

Voor het sausje de zure room losroeren met de mayonaise en de mierikswortelpuree en de kruiden erdoor roeren. Op smaak maken met peper, zout en worcestershiresaus.

Alle ingredienten, op de uiringen na, met elkaar omscheppen. Een uurtje wegzetten, af en toe omscheppen.

De salade met de uiringen, de dille en de kappertjes garneren.