Home > Recepten

Visstukjes met tartaarsaus, gefrituurde

2 dl citroenmayonaise

1 theelepel Dijon-mosterd

elk 1 eetlepel zeer fijn gehakte ui

citroensap

1 hardgekookt ei

elk 1 eetlepel gehakte peterselie en kervel of dragon

600 g koolvisfilet

200 g bloem

versgemalen peper, zout, kerriepoeder

1 theelepel geraspte citroenschil

1 eetlepel gehakte peterselie

2 eetlepels zonnebloemolie

3 dl bier

3 eiwitten

frituurolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Libelle

Bereiding

Voor de saus de mayonaise vermengen met de mosterd, de gehakte ui en een paar druppels citroensap. Het ei goed fijnprakken en samen met de kruiden door de mayonaise roeren. Op smaak maken met zout en peper.

De visfilet in stukken snijden en goed droogdeppen.

De bloem zeven en vermengen met zout, peper, kerriepoeder, citroenschil en peterselie. De olie en het bier er geleidelijk bij kloppen zodat een glad beslag verkregen wordt. De eiwitten stijfkloppen en door het beslag scheppen.

De visstukjes hierin per 2 stuks in hete frituurolie (190°C) zonder mandje goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Ze warm houden op een bord boven kokend water (niet afdekken) tot de vis op is.

De saus erbij serveren.

Notities

Lekker met komkommersalade.