Visstukjes met tartaarsaus, gefrituurde |
|
2 dl citroenmayonaise 1 theelepel Dijon-mosterd elk 1 eetlepel zeer fijn gehakte ui citroensap 1 hardgekookt ei elk 1 eetlepel gehakte peterselie en kervel of dragon 600 g koolvisfilet 200 g bloem versgemalen peper, zout, kerriepoeder 1 theelepel geraspte citroenschil 1 eetlepel gehakte peterselie 2 eetlepels zonnebloemolie 3 dl bier 3 eiwitten frituurolie |
|
BereidingVoor de saus de mayonaise vermengen met de mosterd, de gehakte ui en een paar druppels citroensap. Het ei goed fijnprakken en samen met de kruiden door de mayonaise roeren. Op smaak maken met zout en peper.De visfilet in stukken snijden en goed droogdeppen. De bloem zeven en vermengen met zout, peper, kerriepoeder, citroenschil en peterselie. De olie en het bier er geleidelijk bij kloppen zodat een glad beslag verkregen wordt. De eiwitten stijfkloppen en door het beslag scheppen. De visstukjes hierin per 2 stuks in hete frituurolie (190°C) zonder mandje goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Ze warm houden op een bord boven kokend water (niet afdekken) tot de vis op is. De saus erbij serveren. NotitiesLekker met komkommersalade. |
Home > Recepten