Home > Recepten

Ovenschotel met koolvis

1 teentje knoflook

2 eetlepels boter of margarine

2 preien

450 g koolvisfilet

150 g Hollandse garnalen

1/4 l melk

1 zakje dillesaus-poeder

1/2 kg aardappelen

1 literpot gekookte worteltjes

zout, peper, nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Het teentje knoflook uitpersen in de verhitte boter of margarine goudgeel fruiten. De prei in halve ringen snijden en 3 minuten omscheppend bakken.

De vis in blokjes snijden en samen met de garnalen toevoegen, 3 minuten meebakken.

Van de melk met het sauspoeder een gebonden saus bereiden en deze warm houden.

De aardappelen in weinig water met zout gaarkoken, afgieten en samen met de in stukjes gesneden wortel fijnstampen. Er met wat melk, boter, peper, zout en nootmuskaat een stevige, pittige van bereiden.

Het vis-preimengsel en de saus door elkaar scheppen, in een ingevette ovenschaal overdoen en de puree erover uitstrijken.

Onder een hete grill goudbruin laten kleuren.