Varkenskarbonades met gember en limoen |
|
4 (haas)karbonades 2 limoenen elk 2 eetlepels Japanse sojasaus en honing 1 teentje knoflook 1 theelepel gemberpoeder versgemalen zwarte peper |
|
BereidingDe karbonades 10 minuten van te voren uit de koelkast halen en ze op een met aluminium beklede bakplaat of in een braadslede leggen.De limoenen schoonborstelen, van één de schil af raspen en uitpersen. Rasp en sap vermengen met de sojasaus, de honing, de knoflook uit de pers, het gemberpoeder en royaal zwarte peper. Over de karbonades lepelen en in ± 20 minuten in een vrij hete oven (200°C) gaar laten worden. Af en toe keren en opnieuw met het sausje overgieten. De karbonades met limoenplakjes garneren. NotitiesLekker met rijst en roergebakken groene kool- en wortelreepjes, gesnipperde ui en taugé. |
Home > Recepten