Salade met biefreepjes, lauwe maaltijd- |
|
400 g bieflapjes 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels zonnebloemolie 1 teentje knoflook 1 kookbuiltje zilvervliesrijst 4 bosuitjes 200 g sperziebonen (pot/blik) 2 eetlepels pinda's 1/2 krop eikebladsla 4 eetlepels pindakaas elk 1 eetlepel ketjap manis en zonnebloemolie mespunt chilipoeder |
|
BereidingHet vlees in dunne reepjes snijden en met de ketjap omscheppen. De olie verhitten en het teentje knoflook erboven uitpersen, de vleesreepjes toevoegen en op hoge pit 4 minuten omscheppend bakken.De rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen op het pak en laten uitlekken. De bosuitjes in ringetjes snijden en met de sperziebonen, de pinda's en de rijst vermengen. Voor de saus de pindakaas met de ketjap losroeren en met wat water tot sausdikte roeren. De olie erdoor kloppen en het chilipoeder toevoegen. Samen met de biefreepjes door het rijstmengsel scheppen. Een platte schaal met de kleiner gescheurde sla bekleden en de salade erover verdelen. Met de koriander bestrooien. NotitiesLekker met een warm pittabroodje. |
Home > Recepten