Home > Recepten

Biefstuk met romige paddestoelensaus, peper-

200 g gemengde paddestoelen, vers of gedroogd

4 eetlepels boter of margarine

2 eetlepels balsamico-azijn

2 eetlepels cognac

2 dl kookroom

4 biefstukken van 150 g

3 eetlepels grove mosterd

1 eetlepel versgemalen zwarte peper

1 eetlepel zonnebloemolie

2 eetlepels geknipte peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Libelle

Bereiding

Voor de saus de gedroogde paddestoelen weken volgens de aanwijzingen, of de verse schoonborstelen. De paddestoelen kleiner snijden en in 2 eetlepels van de boter omscheppend bakken. Met de azijn en de cognac afblussen en op hoge pit laten 3 minuten laten inkoken.

Ondertussen de biefstukken alvast aan beide kanten dun met 1 eetlepel van de mosterd bestrijken en de peper erover verdelen.

De rest van de mosterd samen met de kookroom door de saus roeren en deze op smaak afmaken met zout en peper.

De olie en de boter of margarine samen verhitten en het vlees hierin aan elke kant 3 minuten bakken.

Op borden leggen en de saus erover verdelen.

Notities

Lekker met aardappelen en rode kool met appel.