Home > Recepten

Aardappel-venkelschotel met quorn

600 g venkel

2 pakjes quorn-stukjes

elk 1 eetlepel kruidenboter en olijfolie

2 dl tomato fritto

2 eetlepels geknipte basilicumblaadjes

1 zakje geribbelde aardappelplakjes (koelvitrine)

150 g geraspte mozzarella
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Groentegerechten; Vleesvervangers
  • Bron: Libelle

Bereiding

De stelen van de venkel snijden en de knollen in dunne repen snijden. Deze in weinig water met zout in 15 minuten beetgaar koken en laten uitlekken.

De quorn kleiner snijden en in de verhitte boter en olie rondom bruin bakken, de tomato fritto erbij schenken en de basilicum toevoegen, 5 minuten zachtjes laten koken.

Een ovenschaal invetten en de aardappelplakjes erin leggen, daarop de quorn met saus scheppen. De venkelrepen erover verdelen. Met de kaas bestrooien en in een vrij hete oven (200°C) in ± 15 minuten goudbruin laten kleuren.