Kip-witlofschotel met pasta |
|
400 g dunne pijpmacaroni 350 g kipfilet zout, versgemalen peper 600 g witlof 150 g kastanjechampignons 2 eetlepels boter of margarine 1 takje verse tijm 2 dl room culinair 1 volle eetlepel Dijonmosterd 1 zakje witte saus 75 g geraspte Pardano 2 eetlepels geknipte, gemengde tuinkruiden |
|
BereidingDe macaroni in 8 minuten in ruim kokend water beetgaar koken, afgieten en warm houden.De kipfilet in reepjes snijden en met zout en peper bestrooien. De witlof in repen, en de champignons in kwarten snijden. De kipreepjes in de verhitte boter rondom bruin bakken, 5 minuten laten garen en de witlof en de champignons 2 minuten omscheppend meebakken. De room en de mosterd toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen. Op smaak maken met peper en zout en de saus door de macaroni scheppen. In een ingevette ovenschaal overdoen. De witte saus met melk bereiden volgens de aanwijzingen en de kaas erdoor roeren. De saus over de macaroni scheppen en in nog 15 minuten in een vrij hete oven (200°C) goudbruin laten kleuren. |
Home > Recepten