Home > Recepten

Kaascrème met in port gemarineerde druiven

100 g witte druiven

3 eetlepels rode port

150 g gorgonzola

75 g verse roomkaas

2 eetlepels slagroom (bekertje à 125 ml)

(versgemalen) zwarte peper

1 groene appel (Granny Smith)

1 theelepel citroensap

1 zakje walnoten (45 g, Baukje)

8 roggesnacks (pakje à 250 g, Van der Meulen)

spuitzak met grove kartelmond

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Marinades; Kaasgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

VOORBEREIDEN: Druiven wassen, halveren en pitjes verwijderen.

In kom druiven en port door elkaar roeren en afgedekt ± 1 uur in koelkast zetten.

Boven andere kom gorgonzola verkruimelen. Roomkaas en slagroom erdoor roeren en geheel met handmixer tot gladde crème kloppen. Op smaak brengen met peper.

Kaascrème overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.

Appel wassen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap.



BEREIDEN: (Kaascrème ± 5 minuten van tevoren uit koelkast nemen).

Op keukenpapier druiven laten uitlekken.

Op vier bordjes mooie rozet kaascrème scheppen.

Druiven aan een kant naast kaascrème scheppen.

Aan andere kant appelplakjes in waaiervorm rangschikken.

Garneren met walnoten en roggesnacks.