Home > Recepten

Kaassoep 'Old Amsterdam'

50 g boter

50 g bloem

1 dl witte wijn

1 l bouillon

100 g geraspte Old Amsterdam

3 lepels crème fraîche

zout

peper

nootmuskaat

2 lepels peterselie

courgettebolletjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

50 g boter smelten, 50 g bloem erdoor roeren en 3 minuten zacht bakken. Al roerende 1 dl witte wijn en 1 liter bouillon toevoegen tot gebonden mengsel. Laat dit ± 10 minuten zachtjes koken.

Voeg dan 100 g geraspte Old Amsterdam toe en roer tot de kaas gesmolten is.

Roer 3 eetlepels crème fraîche door de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bestrooi de soep met 2 eetlepels fijngehakte peterselie en geblancheerde courgettebolletjes.

Notities

Soep met kaas is niet erg bekend. Toch zijn sommige kaassoorten erg geschikt voor soep. Bijvoorbeeld de Old Amsterdam, een pittige oude kaas die ook geraspt te koop is.