Kaassoep 'Old Amsterdam' |
|
50 g boter 50 g bloem 1 dl witte wijn 1 l bouillon 100 g geraspte Old Amsterdam 3 lepels crème fraîche zout peper nootmuskaat 2 lepels peterselie courgettebolletjes |
|
Bereiding50 g boter smelten, 50 g bloem erdoor roeren en 3 minuten zacht bakken. Al roerende 1 dl witte wijn en 1 liter bouillon toevoegen tot gebonden mengsel. Laat dit ± 10 minuten zachtjes koken.Voeg dan 100 g geraspte Old Amsterdam toe en roer tot de kaas gesmolten is. Roer 3 eetlepels crème fraîche door de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestrooi de soep met 2 eetlepels fijngehakte peterselie en geblancheerde courgettebolletjes. NotitiesSoep met kaas is niet erg bekend. Toch zijn sommige kaassoorten erg geschikt voor soep. Bijvoorbeeld de Old Amsterdam, een pittige oude kaas die ook geraspt te koop is. |
Home > Recepten