Home > Recepten

Kaassoep met wijn en spekjes

2 aardappels

1 ui

¾ l bouillon

100 g ontbijtspekreepjes

4 lepels slagroom

1 prei

zout

peper

100 g kaas in blokjes

1 lepel bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

2 Geschilde aardappels in kleine blokjes en 1 gesnipperde ui in ¾ liter bouillon met 2 dl droge witte wijn in ± 20 minuten gaar koken.

In droge koekenpan 100 g reepjes ontbijtspek in ± 8 minuten knapperig bakken.

4 Eetlepels slagroom en 1 prei in ringen door bouillon roeren en aan de kook brengen. Met zout en peper op smaak brengen.

Van vuur af 100 g blokjes kaas en spekjes erdoor roeren.

Soep over borden verdelen, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook erover strooien.