Home > Recepten

Ravioli met gorgonzola-roomsaus

voor de pasta:

200 gr bloem

2 eieren

1 eetlepel olie

zout, peper

voor de vulling:

8 eetlepels fijngehakte peterselie

300 gr verse ricotta (Italiaanse kaas)

125 gr parmezaanse kaas, geraspt

1 eidooier

1/4 theelepel nootmuskaat



voor de saus:

125 gr gorgonzola, op kamertemperatuur, in blokjes

2 dl slagroom

150 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes; Voorgerechten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Alle ingredienten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen. Deeg afgedekt ± 30 minuten koel wegzetten.

Voor vulling alle ingredienten mengen, met zout en peper op smaak brengen. Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen. Met stand 1 beginnen, opening steeds één stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen. Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien.

Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen. Randen om vulling dun met water bestrijken. Plak deeg erop leggen. Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken. Maak 3 ravioli's per persoon.

In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen. Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken.

Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen.

Op elk bord 3 ravioli's leggen, wat saus erover scheppen. Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven.

Notities

Schenk bij de ravioli een geurige zijdeachtige rode wijn, bijvoorbeeld een cru uit de Beaujolais. Kies een Fleurie.