Home > Recepten

Baars in fillodeeg met spinazie, gefileerde

4 stukken baarsfilet (à 150 gr), bijv. roodbaars of

victoriabaars

8 vellen fillodeeg (diepvries, Easy bakery)

40 gr boter

150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden

zout, versgemalen witte peper

2 dl visbouillon, van tablet

1/4 dl witte wijn

2 1/2 dl slagroom

citroensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Oven voorverwarmen op 240 °C.

In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen.

Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen. Bestrooien met zout en peper.

Gesmoorde spinazie erover verdelen. Zorgvuldig tot pakketjes vouwen.

Rest van boter smelten. Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken.

Op bakplaat in midden van oven in ± 10 minuten goudbruin bakken. Weer met boter bestrijken.

Nog ± 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten.

Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap. Rest van spinazie erdoor roeren.

Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen.