Salade van verse mosselen |
|
1 takje verse tijm 2 takjes peterselie 1 stengel bleekselderij, in reepjes 2 sjalotjes, fijngehakt 3 dl visbouillon 1 1/2 dl droge witte wijn 1 kg verse mosselen, schoongemaakt 1 1/2 dl slagroom 1/2 eetlepel Dijon-mosterd 1 dl volle yoghurt zout, peper 8 sneetjes stokbrood lollo bionda (slasoort) 2 eetlepels bieslook, fijngehakt |
|
BereidingVOORBEREIDEN: in grote pan: kruiden, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook brengen. Mosselen erbij doen. Op hoog vuur met deksel op de pan ± 10 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Mosselen uit schelpen nemen en laten afkoelen.Kookvocht tot stroperig mengsel inkoken. Room en mosterd erbij doen en tot dikke saus laten inkoken. Saus laten afkoelen. Yoghurt en naar smaak zout en peper erdoor roeren. Mosselen erdoor scheppen. BEREIDEN: Sneetjes stokbrood roosteren. Beleggen met lollo bionda. Mosselsalade erop scheppen. Bestrooien met gehakte bieslook. |
Home > Recepten