Home > Recepten

Zeeduivel met rode wijnsaus, gepeperde

300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten

1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels

4 dunne plakken bakbacon

1 eetlepel boter

2 sjalotten, heel fijngehakt

50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes

200 gr visgraten (bijv. tong)

peterseliestelen, fijngehakt

2 dl rode wijn

3 dl visfond (pot, inh. 400 ml)

4 dl kalfsfond

zout, peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: stukken vis elk in plak bacon rollen. Boven- en onderkant licht in grove peper drukken.

Saus: in boter sjalot, groenten, graten en peterselie ± 10 minuten zachtjes bakken. Rode wijn en visfond toevoegen. Aanbaksels losroeren. Geheel aan de kook brengen. Op matig vuur tot helft laten inkoken, regelmatig afschuimen. Saus zeven.

In pan kalfsfond aan de kook brengen en tot ± 1 dl laten inkoken. Door saus roeren.



BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C.

Vis overdoen in beboterde ovenschaal. In oven vis in ± 8-10 minuten gaar laten worden.

Saus verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus op borden scheppen. Vis in saus leggen.

Notities

Lekker met gefrituurde prei julienne.