Buideltje gevuld met gerookte zalm en paling |
|
2 eieren 1 1/4 dl melk 125 g bloem zout 1.25 dl bier 30 g boter 100 g gerookte zalm 75 g gerookte paling 1 lepel dille reepjes prei 125 ml crème fraîche 1/3 dl witte wijn 1/4 dl visfond 1/2 lepel citroensap zout peper scheutje gembervocht |
|
BereidingBeslag roeren van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter erdoor roeren. Beslag zeven en 2 uur laten rusten. Van beslag 4 flensjes bakken.100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over flensjes verdelen. Flensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met in kokend water slap geworden preireepje en op ingevette bakplaat zetten. In midden van op 180 °C voorverwarmde oven ± 7 minuten verwarmen. Voor saus 125 ml crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, ½ eetlelel citroensap, zout, peper en scheutje gembervocht mengen en op borden scheppen. Buideltjes op saus zetten. |
Home > Recepten