Home > Recepten

Buideltje gevuld met gerookte zalm en paling

2 eieren

1 1/4 dl melk

125 g bloem

zout

1.25 dl bier

30 g boter

100 g gerookte zalm

75 g gerookte paling

1 lepel dille

reepjes prei

125 ml crème fraîche

1/3 dl witte wijn

1/4 dl visfond

1/2 lepel citroensap

zout

peper

scheutje gembervocht
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Beslag roeren van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter erdoor roeren. Beslag zeven en 2 uur laten rusten. Van beslag 4 flensjes bakken.

100 gr gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over flensjes verdelen.

Flensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met in kokend water slap geworden preireepje en op ingevette bakplaat zetten. In midden van op 180 °C voorverwarmde oven ± 7 minuten verwarmen.

Voor saus 125 ml crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, ½ eetlelel citroensap, zout, peper en scheutje gembervocht mengen en op borden scheppen. Buideltjes op saus zetten.