Aardappel-olijven muffins |
|
100 gr ontbijtspek, gesnipperd 2 sjalotjes, gesnipperd zout, peper 2 eieren, gesplitst 200 gr rauwe aardappels, geraspt 100 gr bloem, gezeefd 1 theelepel bakpoeder 25 gr gesmolten boter 1 theelepel tijm, gedroogd 12 groene olijven, in plakjes extra nodig: muffinbakplaat, ingevet Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn. |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C.In droge koekenpan spek uitbakken. Sjalot toevoegen, ± 5 minuten bakken. Laten afkoelen. Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot. Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen. Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken. NotitiesEen koele, kruidige rosé smaakt goed bij de aardappelmuffins met olijven. Bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië. |
Home > Recepten