Home > Recepten

Aardappel-olijven muffins

100 gr ontbijtspek, gesnipperd

2 sjalotjes, gesnipperd

zout, peper

2 eieren, gesplitst

200 gr rauwe aardappels, geraspt

100 gr bloem, gezeefd

1 theelepel bakpoeder

25 gr gesmolten boter

1 theelepel tijm, gedroogd

12 groene olijven, in plakjes

extra nodig: muffinbakplaat, ingevet



Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

In droge koekenpan spek uitbakken. Sjalot toevoegen, ± 5 minuten bakken. Laten afkoelen.

Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot. Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen.

Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken.

Notities

Een koele, kruidige rosé smaakt goed bij de aardappelmuffins met olijven. Bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.