Crępes Normande |
|
150 gr boter 130 gr bloem zout 2 1/2 dl melk 3 eieren 1 kg appels, geschild, in schijfjes 50-100 gr suiker 4 eetlepels Cointreau (likeur) extra nodig: ovenschaal, ingevet |
|
Bereiding25 gr boter smelten. Van bloem, snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter beslag maken. In 50 gr boter van beslag dunne flensjes bakken, warm houden.In rest van boter schijfjes appel al roerende op laag vuur in ± 20 minuten tot dikke moes bakken. Naar smaak suiker toevoegen en al roerende nog ± 5 minuten laten pruttelen. Van vuur af likeur toevoegen. Oven voorverwarmen op 225 °C. Crępes vullen met appelmoes, oprollen of -vouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen. ± 5 minuten in oven verwarmen. NotitiesIdee: de flensjes kunnen ook geflambeerd worden. In kleine pan beetje likeur verwarmen (afzuigkap uit), likeur aansteken en over flensjes schenken.Lekker met lobbig geklopte slagroom. |
Home > Recepten