Home > Recepten

Crępes Normande

150 gr boter

130 gr bloem

zout

2 1/2 dl melk

3 eieren

1 kg appels, geschild, in schijfjes

50-100 gr suiker

4 eetlepels Cointreau (likeur)

extra nodig: ovenschaal, ingevet
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Normandisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

25 gr boter smelten. Van bloem, snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter beslag maken. In 50 gr boter van beslag dunne flensjes bakken, warm houden.

In rest van boter schijfjes appel al roerende op laag vuur in ± 20 minuten tot dikke moes bakken. Naar smaak suiker toevoegen en al roerende nog ± 5 minuten laten pruttelen. Van vuur af likeur toevoegen.

Oven voorverwarmen op 225 °C.

Crępes vullen met appelmoes, oprollen of -vouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen. ± 5 minuten in oven verwarmen.

Notities

Idee: de flensjes kunnen ook geflambeerd worden. In kleine pan beetje likeur verwarmen (afzuigkap uit), likeur aansteken en over flensjes schenken.

Lekker met lobbig geklopte slagroom.