Home > Recepten

Tongfilets à la Pompadour

8 tongfilets

1 dl droge witte wijn

2 1/2 dl visbouillon (tablet)

1 wortel, in stukken

1 ui, in stukken

2 takjes peterselie

1 laurierblad

150 gr garnalen

200 gr champignons, in dunne plakjes

1/8 liter slagroom

50 gr boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.

Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken. Vuur temperen.

Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken). Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen.

Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen. Garnalen naast de visrolletjes leggen. Warm houden.

Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl. Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken.

Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken. Champignons ook op schaal leggen.

Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken).

Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.q