Tongfilets à la Pompadour |
|
8 tongfilets 1 dl droge witte wijn 2 1/2 dl visbouillon (tablet) 1 wortel, in stukken 1 ui, in stukken 2 takjes peterselie 1 laurierblad 150 gr garnalen 200 gr champignons, in dunne plakjes 1/8 liter slagroom 50 gr boter |
|
BereidingTongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken. Vuur temperen. Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken). Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen. Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen. Garnalen naast de visrolletjes leggen. Warm houden. Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl. Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken. Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken. Champignons ook op schaal leggen. Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken). Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.q |
Home > Recepten