Home > Recepten

Pastina con vico (vijgentaartje)

450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid

4 verse vijgen, ongeschild

2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd

40 gr boter

1/2 vanillestokje

10 anijszaadjes, fijngewreven

poedersuiker



Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.



Saus: 200 g fruit, 1 lepel citroensap, 1.5 lepel poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm. Inprikken. In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken.

Vruchten in dunne plakjes snijden.

In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken. Laten afkoelen.

4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje. Bestrooien met poedersuiker.

Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen).