Pastina con vico (vijgentaartje) |
|
450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid 4 verse vijgen, ongeschild 2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd 40 gr boter 1/2 vanillestokje 10 anijszaadjes, fijngewreven poedersuiker Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan. Saus: 200 g fruit, 1 lepel citroensap, 1.5 lepel poedersuiker |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C.Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm. Inprikken. In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken. Vruchten in dunne plakjes snijden. In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken. Laten afkoelen. 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje. Bestrooien met poedersuiker. Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen). |
Home > Recepten