Ravioli met slakken-kruidenvulling, groene |
|
150 gr gehakte spinazie (diepvries) 200 gr bloem 1/2 theelepel zout, peper 1 eetlepel olijfolie 3 eieren, waarvan 1 losgeklopt 1 eetlepel boter 1 sjalot 250 gr champignons 4 eetlepels + 2 dl slagroom 1 blikje slakken 100 gr kruidenboter 2 eetlepels cognac of vieux 1 liter kruidenbouillon (tablet) 2 dl witte wijn 1 pot gevogeltefond (400 ml) bieslook |
|
BereidingRavioli: spinazie verwarmen. Goed uitknijpen. Bloem in kom doen, in midden kuiltje maken. 1/2 theelepel zout, olie, 2 eieren en spinazie erin doen. Met vork eieren en spinazie mengen. Vanuit midden beetje bij beetje bloem door eimengsel roeren. Deeg ± 10 minuten kneden tot ingredienten goed vermengd zijn. In folie verpakt ± 1 uur laten rusten.Sjalot en champignons heel fijn hakken. In boter sjalot ± 5 minuten zacht bakken. Champignons toevoegen en vocht zoveel mogelijk laten verdampen. 4 eetlepels slagroom erdoor roeren en iets laten inkoken. Slakken in stukjes snijden. In kruidenboter ± 4 minuten bakken. Cognac erbij schenken, alcohol laten verdampen. Slakken en champignon-mengsel uit pan scheppen en mengen (bakvet van champignons niet weggooien). Laten afkoelen. Deeg met deegrol (of pastamachine) heel dun uitrollen tot 6 vellen (± 8 x 40 cm). Op helft van vellen met ± 5 cm tussenruimte eetlepel van mengsel scheppen. Deeg rond vulling met losgeklopt ei bestrijken. Rest van vellen erop leggen en deeg rond vulling goed aandrukken. (Met behulp van pastawieltje) 12-16 ravioli uitsteken. Saus: wijn in champignonpan verwarmen, aanbaksels losroeren. Zeven boven sauspan. Wijn tot helft laten inkoken. Fond toevoegen, weer tot helft inkoken. 2 dl slagroom erdoor roeren en laten inkoken tot sausdikte. Zout en peper toevoegen. BEREIDEN: ravioli in bouillon in ± 5 minuten gaar koken. Saus zachtjes verwarmen. Beetje saus op borden scheppen, ravioli erover verdelen en garneren met bieslook. |
Home > Recepten