Home > Recepten

Ravioli met slakken-kruidenvulling, groene

150 gr gehakte spinazie (diepvries)

200 gr bloem

1/2 theelepel zout, peper

1 eetlepel olijfolie

3 eieren, waarvan 1 losgeklopt

1 eetlepel boter

1 sjalot

250 gr champignons

4 eetlepels + 2 dl slagroom

1 blikje slakken

100 gr kruidenboter

2 eetlepels cognac of vieux

1 liter kruidenbouillon (tablet)

2 dl witte wijn

1 pot gevogeltefond (400 ml)

bieslook
  • Omschrijving recept: Slakkengerechten; Deegwaren; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ravioli: spinazie verwarmen. Goed uitknijpen. Bloem in kom doen, in midden kuiltje maken. 1/2 theelepel zout, olie, 2 eieren en spinazie erin doen. Met vork eieren en spinazie mengen. Vanuit midden beetje bij beetje bloem door eimengsel roeren. Deeg ± 10 minuten kneden tot ingredienten goed vermengd zijn. In folie verpakt ± 1 uur laten rusten.

Sjalot en champignons heel fijn hakken. In boter sjalot ± 5 minuten zacht bakken. Champignons toevoegen en vocht zoveel mogelijk laten verdampen. 4 eetlepels slagroom erdoor roeren en iets laten inkoken.

Slakken in stukjes snijden. In kruidenboter ± 4 minuten bakken. Cognac erbij schenken, alcohol laten verdampen.

Slakken en champignon-mengsel uit pan scheppen en mengen (bakvet van champignons niet weggooien). Laten afkoelen.

Deeg met deegrol (of pastamachine) heel dun uitrollen tot 6 vellen (± 8 x 40 cm). Op helft van vellen met ± 5 cm tussenruimte eetlepel van mengsel scheppen. Deeg rond vulling met losgeklopt ei bestrijken. Rest van vellen erop leggen en deeg rond vulling goed aandrukken. (Met behulp van pastawieltje) 12-16 ravioli uitsteken.

Saus: wijn in champignonpan verwarmen, aanbaksels losroeren. Zeven boven sauspan. Wijn tot helft laten inkoken. Fond toevoegen, weer tot helft inkoken. 2 dl slagroom erdoor roeren en laten inkoken tot sausdikte. Zout en peper toevoegen.



BEREIDEN: ravioli in bouillon in ± 5 minuten gaar koken. Saus zachtjes verwarmen.

Beetje saus op borden scheppen, ravioli erover verdelen en garneren met bieslook.