Home > Recepten

Kip in calvados-roomsaus

1 kip van 1,8 kg, in delen

100 gr boter

zout, peper

1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad

gebonden)

2 sjalotten, fijngehakt

1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter)

1 dl calvados (distillaat van cider)

250 gr crème fraîche

250 gr champignons, grote gehalveerd

2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: poelier vragen kip in 8 stukken te snijden. Rest karkas in stukken gehakt meevragen.



BEREIDEN: kipdelen met zout en peper bestrooien. In grote braadpan boter verhitten. Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken.

Bouquet garni toevoegen. Kip met deksel op pan in ± 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden.

Kip uit pan nemen (karkas erin laten). Sjalotjes toevoegen en ± 5 minuten bakken. Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ± 10 minuten zachtjes laten koken.

Saus zeven. Tot helft laten inkoken.

Crème fraîche erdoor roeren. Champignons toevoegen en in ± 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Peterselie erdoor roeren.