Kip in calvados-roomsaus |
|
1 kip van 1,8 kg, in delen 100 gr boter zout, peper 1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden) 2 sjalotten, fijngehakt 1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter) 1 dl calvados (distillaat van cider) 250 gr crème fraîche 250 gr champignons, grote gehalveerd 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingVOORBEREIDEN: poelier vragen kip in 8 stukken te snijden. Rest karkas in stukken gehakt meevragen.BEREIDEN: kipdelen met zout en peper bestrooien. In grote braadpan boter verhitten. Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken. Bouquet garni toevoegen. Kip met deksel op pan in ± 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden. Kip uit pan nemen (karkas erin laten). Sjalotjes toevoegen en ± 5 minuten bakken. Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ± 10 minuten zachtjes laten koken. Saus zeven. Tot helft laten inkoken. Crème fraîche erdoor roeren. Champignons toevoegen en in ± 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Peterselie erdoor roeren. |
Home > Recepten