Home > Recepten

Witlof, gebakken

4-8 struikjes witlof

3 eetlepels boter

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel suiker

150 gr bakbacon in plakjes

4 laurierblaadjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 170°C.

Stronkjes uit witlof snijden en witlof in lengte halveren.

Braadslede met 1 eetlepel boter invetten. Witlof erin leggen. ± 1 cm kokend water, citroensap en suiker in braadslede schenken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven witlof ± 10 minuten zachtjes smoren. Witlof laten uitlekken en goed droogdeppen.



BEREIDEN: oven voorverwarmen op 240 °C.

Plakjes bacon om witlof wikkelen, blaadje laurier eronder steken en in braadslede leggen. Puntjes van witlof afdekken met aluminiumfolie. Rest van boter in vlokken erover verdelen.

In oven in nog ± 20 minuten witlof gaar en bacon knapperig bakken.

Voor serveren laurier verwijderen. Op schaal schikken en garneren met peterselie.