Witlof, gebakken |
|
4-8 struikjes witlof 3 eetlepels boter 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel suiker 150 gr bakbacon in plakjes 4 laurierblaadjes |
|
BereidingVOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 170°C.Stronkjes uit witlof snijden en witlof in lengte halveren. Braadslede met 1 eetlepel boter invetten. Witlof erin leggen. ± 1 cm kokend water, citroensap en suiker in braadslede schenken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven witlof ± 10 minuten zachtjes smoren. Witlof laten uitlekken en goed droogdeppen. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 240 °C. Plakjes bacon om witlof wikkelen, blaadje laurier eronder steken en in braadslede leggen. Puntjes van witlof afdekken met aluminiumfolie. Rest van boter in vlokken erover verdelen. In oven in nog ± 20 minuten witlof gaar en bacon knapperig bakken. Voor serveren laurier verwijderen. Op schaal schikken en garneren met peterselie. |
Home > Recepten