Home > Recepten

Peachroll with icecream (perzikstrudel & -ijs)

30 gr pijnboompitten

150 gr amandelspijs

2 eetlepels perziklikeur

6 halve perziken (blik) uitgelekt, in kleine blokjes

200 gr appels, geschild, in kleine blokjes

boter

1/2 theelepel kaneel

8 plakjes filodeeg (diepvries), van 18 x 30 cm, ontdooid

poedersuiker

1/2 liter perzik-yoghurtijs van Häagen-Dazs

slagroom



Idee: of maak dit taartje met peer en/of alleen appel.
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.

Amandelspijs verkruimelen. Met likeur, stukjes perzik en appel en pijnboompitten mengen.

Boter smelten en met kaneel mengen.

Plakjes filodeeg uitspreiden. Dun met kaneelboter bestrijken en perzik-appelmengsel erover verdelen. Plakjes oprollen en (met naad naar onder) op bakblik leggen. In midden van oven strudels 15-20 minuten bakken.

Elke strudel in 2 of 3 delen snijden. Over bordjes verdelen, bestrooien met poedersuiker. 2 kleine bolletjes ijs ernaast scheppen.

Notities

Lekker met een glaasje perzik-of appellikeur.