Peachroll with icecream (perzikstrudel & -ijs) |
|
30 gr pijnboompitten 150 gr amandelspijs 2 eetlepels perziklikeur 6 halve perziken (blik) uitgelekt, in kleine blokjes 200 gr appels, geschild, in kleine blokjes boter 1/2 theelepel kaneel 8 plakjes filodeeg (diepvries), van 18 x 30 cm, ontdooid poedersuiker 1/2 liter perzik-yoghurtijs van Häagen-Dazs slagroom Idee: of maak dit taartje met peer en/of alleen appel. |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C.Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Amandelspijs verkruimelen. Met likeur, stukjes perzik en appel en pijnboompitten mengen. Boter smelten en met kaneel mengen. Plakjes filodeeg uitspreiden. Dun met kaneelboter bestrijken en perzik-appelmengsel erover verdelen. Plakjes oprollen en (met naad naar onder) op bakblik leggen. In midden van oven strudels 15-20 minuten bakken. Elke strudel in 2 of 3 delen snijden. Over bordjes verdelen, bestrooien met poedersuiker. 2 kleine bolletjes ijs ernaast scheppen. NotitiesLekker met een glaasje perzik-of appellikeur. |
Home > Recepten