Home > Recepten

Rode uienbrood met olijven en ansjovis

500 gr rode uien, in ringen

55 gr boter

gedroogde kruiden naar smaak zoals, tijm, rozemarijn, salie, oregano

zout, peper

1 blikje ansjovis

2 dl melk

1 pak witbroodmix (500 gr)

1 ei, losgeklopt

100 gr gepelde pistachenoten

15 zwarte olijven, ontpit
  • Omschrijving recept: Brood, Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

30 gr boter smelten. Uien met kruiden, zout en peper ± 45 minuten zachtjes bakken.

Intussen ansjovis in dunne reepjes snijden. In melk weken.

Van mix voor witbrood met 3 dl handwarm water en rest van boter deeg maken en ± 15 minuten laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing.

Pistachenoten grof hakken. Noten door deeg kneden en weer ± 15 minuten laten rijzen.

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Deeg in pizzavorm of op bakplaat dun uitrollen. Met uien bedekken. Garneren met uitgelekte reepjes ansjovis en olijven. Deegrand met ei bestrijken. Brood in oven ± 30 minuten gaar en goudbruin bakken.