Rode uienbrood met olijven en ansjovis |
|
500 gr rode uien, in ringen 55 gr boter gedroogde kruiden naar smaak zoals, tijm, rozemarijn, salie, oregano zout, peper 1 blikje ansjovis 2 dl melk 1 pak witbroodmix (500 gr) 1 ei, losgeklopt 100 gr gepelde pistachenoten 15 zwarte olijven, ontpit |
|
Bereiding30 gr boter smelten. Uien met kruiden, zout en peper ± 45 minuten zachtjes bakken.Intussen ansjovis in dunne reepjes snijden. In melk weken. Van mix voor witbrood met 3 dl handwarm water en rest van boter deeg maken en ± 15 minuten laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing. Pistachenoten grof hakken. Noten door deeg kneden en weer ± 15 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in pizzavorm of op bakplaat dun uitrollen. Met uien bedekken. Garneren met uitgelekte reepjes ansjovis en olijven. Deegrand met ei bestrijken. Brood in oven ± 30 minuten gaar en goudbruin bakken. |
Home > Recepten