Home > Recepten

Garnalentaartjes, hartig

4 plakjes bladerdeeg, diepvries

1 eetlepel boter

2 sjalotten, fijngehakt

200 gr champignons, in vieren

1 dl visfond (pot, 400 ml)

3 eieren

1 dl slagroom

400 gr gepelde garnalen

zout, peper

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 eetlepel fijngehakte dille

extra nodig: 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm), bakpapier, steunvulling
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Garnalengerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C.

Ontdooide plakjes deeg dun uitrollen. Vormpjes ermee bekleden. In oven taartbodems ± 10 minuten blind bakken.

In boter sjalotjes ± 5 minuten bakken. Champignons erbij doen, nog ± 5 minuten bakken. Fond toevoegen, iets laten inkoken. Van vuur nemen.

Eieren met room loskloppen. Door champignonmengsel roeren. Garnalen, zout, peper, helft van peterselie en dille erdoor scheppen.



BEREIDEN: oven voorverwarmen op 220 °C.

Mengsel over taartjes verdelen. In oven ± 20-30 minuten bakken tot eimengsel gestold is. Taartjes uit vorm nemen.

Voor opdienen met rest van peterselie en dille bestrooien.