Garnalentaartjes, hartig |
|
4 plakjes bladerdeeg, diepvries 1 eetlepel boter 2 sjalotten, fijngehakt 200 gr champignons, in vieren 1 dl visfond (pot, 400 ml) 3 eieren 1 dl slagroom 400 gr gepelde garnalen zout, peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte dille extra nodig: 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm), bakpapier, steunvulling |
|
BereidingVOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C.Ontdooide plakjes deeg dun uitrollen. Vormpjes ermee bekleden. In oven taartbodems ± 10 minuten blind bakken. In boter sjalotjes ± 5 minuten bakken. Champignons erbij doen, nog ± 5 minuten bakken. Fond toevoegen, iets laten inkoken. Van vuur nemen. Eieren met room loskloppen. Door champignonmengsel roeren. Garnalen, zout, peper, helft van peterselie en dille erdoor scheppen. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 220 °C. Mengsel over taartjes verdelen. In oven ± 20-30 minuten bakken tot eimengsel gestold is. Taartjes uit vorm nemen. Voor opdienen met rest van peterselie en dille bestrooien. |
Home > Recepten