Home > Recepten

Gambatompouce met groente-dragonsaus

1 plakje bladerdeeg van 10 x 10 cm

1 ei

1 dl droge witte wijn

1 dl visbouillon, van tablet

1 eetlepel cognac

2 1/2 dl slagroom

1 eetlepel boter

2 sjalotjes, in dunne ringen

1 wortel, in kleine blokjes

1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes

1/2 venkelknol, in kleine reepjes

1/2 prei, in dunne ringen

1 theelepel geraspte verse gember

20 grote gamba's, gekookt

1 theelepel verse dragon, fijngehakt

1 theelepel kervel, fijngehakt

zout, peper

citroensap



Idee: of bak 100 gr stukjes champignons of wilde paddestoelen met de groenten mee.
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Sausjes; Voorgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

VOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C.

Ontdooid bladerdeeg iets uitrollen. In vieren snijden en op bakblik leggen. Ei loskloppen met 1 theelepel water. Deeg bestrijken. In oven in ± 15 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen.

Intussen wijn, bouillon en cognac aan de kook brengen en op zacht vuur tot helft laten inkoken. Room erdoor roeren, laten inkoken tot sausdikte.

In boter sjalot en wortel ± 5 minuten bakken. Selderij, venkel, prei en gember toevoegen. ± 5 minuten zachtjes meebakken.

Gamba's pellen, zwarte darm verwijderen. Voorzichtig roerend ± 5 minuten meebakken.

Aan saus toevoegen: kruiden, zout, peper en beetje citroensap. Gambamengsel erdoor roeren. Afgedekt in koelkast bewaren.



AFWERKEN: bladerdeegplakjes halveren.

Over onderste helften gambamengsel verdelen. Afdekken met bovenste helften.