Briochebrood |
|
1 zakje droge gist (7 gr) 500 gr bloem, gezeefd 30 gr suiker 10 gr zout 6 eieren, losgeklopt 300 gr boter, op kamertemperatuur extra nodig: briochevorm (inh. 1 liter), ingevet en bestoven |
|
BereidingGist in 3 eetlepels lauw water oplossen. Bloem, suiker en zout mengen. Gistmengsel toevoegen. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren. Boter op kamertemperatuur toevoegen. Goed mengen tot elastisch deeg. Deeg afgedekt met plasticfolie ± 2 uur op warme plaats laten rijzen.Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan. Vorm invetten en met bloem bestuiven. Van deeg bol vormen en in vorm doen. ± 2 uur laten narijzen op warme plek. Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven brioche in ± 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen. Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt. |
Home > Recepten