Home > Recepten

Briochebrood

1 zakje droge gist (7 gr)

500 gr bloem, gezeefd

30 gr suiker

10 gr zout

6 eieren, losgeklopt

300 gr boter, op kamertemperatuur

extra nodig: briochevorm (inh. 1 liter), ingevet en bestoven
  • Omschrijving recept: Brood; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gist in 3 eetlepels lauw water oplossen. Bloem, suiker en zout mengen. Gistmengsel toevoegen. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren. Boter op kamertemperatuur toevoegen. Goed mengen tot elastisch deeg. Deeg afgedekt met plasticfolie 2 uur op warme plaats laten rijzen.

Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan. Vorm invetten en met bloem bestuiven.

Van deeg bol vormen en in vorm doen. 2 uur laten narijzen op warme plek.

Oven voorverwarmen op 200 C. In oven brioche in 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen.

Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.