Home > Recepten

Briochebrood

1 zakje droge gist (7 gr)

500 gr bloem, gezeefd

30 gr suiker

10 gr zout

6 eieren, losgeklopt

300 gr boter, op kamertemperatuur

extra nodig: briochevorm (inh. 1 liter), ingevet en bestoven
  • Omschrijving recept: Brood; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gist in 3 eetlepels lauw water oplossen. Bloem, suiker en zout mengen. Gistmengsel toevoegen. Eieren met 2 tegelijk erdoor roeren. Boter op kamertemperatuur toevoegen. Goed mengen tot elastisch deeg. Deeg afgedekt met plasticfolie ± 2 uur op warme plaats laten rijzen.

Uit kom nemen en met deegroller lucht uit deeg slaan. Vorm invetten en met bloem bestuiven.

Van deeg bol vormen en in vorm doen. ± 2 uur laten narijzen op warme plek.

Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven brioche in ± 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Direct uit de oven bovenkant met water bestrijken en brioche laten afkoelen.

Idee: dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.