Home > Recepten

Kabeljauwmousse

400 g kabeljauwfilet

1.5 dl droge witte wijn

1 pakje vis & dillesaus

1 blaadje gelatine

3 lepels dille

1.5 dl slagroom

1-2 lepels citroensap

zout

peper

dille
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

400 gr kabeljauwfilet pocheren in pan met 1 1/2 dl water en 1 1/2 dl droge witte wijn. In ± 20 minuten tegen kook aan gaar laten worden. Vis uit pan nemen. Af laten koelen.

In maatbeker kookvocht zonodig aanvullen tot 2 ½ dl. Met kookvocht vis & dillesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Van vuur af 1 blaadje geweekte witte gelatine in saus oplossen. Af laten koelen.

In foodprocessor vis pureren met vis & dillesaus. 3 eetlepels fijngeknipte dille erdoor roeren.

1 1/2 dl stijfgeslagen slagroom er luchtig doorscheppen. Op smaak brengen met 1 à 2 eetlepels citroensap, zout en peper.

± 3 uur laten opstijven in koelkast.

Garneren met toefjes verse dille.

Notities

Voor buffetten.

Serveren met stokbrood.