Kabeljauwmousse |
|
400 g kabeljauwfilet 1.5 dl droge witte wijn 1 pakje vis & dillesaus 1 blaadje gelatine 3 lepels dille 1.5 dl slagroom 1-2 lepels citroensap zout peper dille |
|
Bereiding400 gr kabeljauwfilet pocheren in pan met 1 1/2 dl water en 1 1/2 dl droge witte wijn. In ± 20 minuten tegen kook aan gaar laten worden. Vis uit pan nemen. Af laten koelen.In maatbeker kookvocht zonodig aanvullen tot 2 ½ dl. Met kookvocht vis & dillesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Van vuur af 1 blaadje geweekte witte gelatine in saus oplossen. Af laten koelen. In foodprocessor vis pureren met vis & dillesaus. 3 eetlepels fijngeknipte dille erdoor roeren. 1 1/2 dl stijfgeslagen slagroom er luchtig doorscheppen. Op smaak brengen met 1 à 2 eetlepels citroensap, zout en peper. ± 3 uur laten opstijven in koelkast. Garneren met toefjes verse dille. NotitiesVoor buffetten.Serveren met stokbrood. |
Home > Recepten