Home > Recepten

Soep van wildfond

100 g shiitake

1/2 teen knoflook

1 lepel boter

1 kleine winterwortel

1 stengel bleekselderij

10 basilicumblaadjes

gedroogde ravioli met ricotta

2 potten wildfond

1/2 dl madera of rode port

8 sneetjes casinobruin
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Voor een lekkere wildsoep de hoedjes van 100 gr shiitake paddestoelen in dunne reepjes snijden, met 1/2 teen knoflook uit de pers in 1 eetlepel boter 4 minuten bakken en op een zeef laten uitlekken.

Een kleine winterwortel en een steel bleekselderij in lucifergrote reepjes snijden en 1 minuut blancheren.

Verse basilicumblaadjes, ± 10 stuks, in reepjes snijden.

Per soepkop 3 (met ricotta gevulde) gedroogde ravioli in gezouten water gaarkoken en koud spoelen. Alles afgedekt koel wegzetten.

Twee potten wildfond (ca 1 1/8 liter) met 1/2 dl Madeira-wijn of rode port al roerend nčt aan de kook brengen, de ravioli even meewarmen.

Het vulsel over 6-8 verwarmde soepkommen verdelen, 8 sneetjes casino-bruin roosteren en hieruit sterren steken.

De hete bouillon over de soepkommen verdelen, de broodsterren erbij serveren.

Notities

Een fond is een sterk getrokken heldere bouillon (onder andere van botten, dus fond is vaak gegeleerd), en in potten van 6 dl verkrijgbaar in de supermarkt.