Home > Recepten

Wildbouillon met deeghoedje

1 pot wildfond

1 liter water

4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg

200 gr verse soepgroenten

1/2 bakje champignons

2 eetlepels verse, gemengde tuinkruiden

1 eetlepel cognac

1 eierdooier
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Van de wildfond met het water, volgens de aanwijzingen op de pot, bouillon bereiden.

Het bladerdeeg op een koele ondergrond laten ontdooien en er cirkels uit snijden die iets groter zijn dan de bovenomtrek van vuurvaste soepkommen.

De soepgroente eventueel fijner snijden, de champignons in plakjes snijden. Beide 5 minuten zachtjes in de bouillon mee laten koken en de kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met de cognac, peper en eventueel zout.

De bouillon in de kommen scheppen, de randen met de losgeklopte eierdooier bestrijken en de deeglapjes op de kommen vastdrukken. Het deeg ook met ei bestrijken en in een zeer hete oven (225 °C) in 10 minuten goudbruin laten worden.