Wildzwijnrollade met pruimen-sjalotsaus, gevuld |
|
600 gr Wildzwijnrolladevlees 200 gr rundergehakt zout, peper 1 eetlepel Zaanse mosterd peterselie 75 gr pistachenoten 50 gr gatenkaas 40 gr boter 200 gr in kwarten gesneden sjalotjes 12 in appelsap geweekte pruimen 400 ml wildfond 1 takje tijm 1 laurierblad 1 1/2 dl 'room-culinair' |
|
BereidingBestrijk het vlees met een mengsel van het gehakt, zout, peper, de mosterd, de gehakte peterselie, de gehakte pistachenoten en de geraspte kaas. Rol het strak op, bind het op met rolladetouw (of vraag een netje aan de slager) en braad de rollade in de verhitte boter rondom bruin.Bak de sjalotjes en de pruimen even mee. Blus af met het wildfond en smoor alles met het takje tijm en het laurierblad in 1 1/2 uur gaar. Houd de rollade in folie warm, zeef de jus en laat die tot de helft inkoken. Roer de saus om met de 'room-culinair', en laat hem binden. NotitiesServeer het gerecht met aardappel-knolselderijpuree. |
Home > Recepten