Home > Recepten

Wildzwijnrollade met pruimen-sjalotsaus, gevuld

600 gr Wildzwijnrolladevlees

200 gr rundergehakt

zout, peper

1 eetlepel Zaanse mosterd

peterselie

75 gr pistachenoten

50 gr gatenkaas

40 gr boter

200 gr in kwarten gesneden sjalotjes

12 in appelsap geweekte pruimen

400 ml wildfond

1 takje tijm

1 laurierblad

1 1/2 dl 'room-culinair'
  • Omschrijving recept: Wildgerechten: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrijk het vlees met een mengsel van het gehakt, zout, peper, de mosterd, de gehakte peterselie, de gehakte pistachenoten en de geraspte kaas. Rol het strak op, bind het op met rolladetouw (of vraag een netje aan de slager) en braad de rollade in de verhitte boter rondom bruin.

Bak de sjalotjes en de pruimen even mee.

Blus af met het wildfond en smoor alles met het takje tijm en het laurierblad in 1 1/2 uur gaar.

Houd de rollade in folie warm, zeef de jus en laat die tot de helft inkoken.

Roer de saus om met de 'room-culinair', en laat hem binden.

Notities

Serveer het gerecht met aardappel-knolselderijpuree.