Home > Recepten

Saffraansaus

15 saffraandraadjes

1 sjalotje

1 lepel boter

1/2 dl droge witte wijn

4 dl visfond

1.25 dl Crème fraîche

1 dooier

zout

peper

citroensap
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

15 Saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water 5 minuten weken.

1 Fijngesneden sjalotje in 1 eetlepel boter 5 minuten bakken.

1 1/2 dl Droge witte wijn, 4 dl visfond, saffraan en weekwater erbij schenken en zachtjes tot de helft laten inkoken.

1 1/4 dl Crème fraîche erdoor roeren en saus goed verwarmen.

1 Eidooier loskloppen met 2 eetlepels hete saus en dit mengsel van het vuur af door de saus kloppen.

De saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen.

Notities

Saffraansaus op basis van visfond is snel gemaakt en maakt uw gepocheerde of zacht gebakken vis tot een feestelijk gerecht.