Home > Recepten

Ajam boemboe Bali 2

1/2 kip

1 1/2 eetlepel olie

1/2 geraspte ui

knoflook naar smaak

1/2 dessertlepel sambal

1/2 theelepel djahépoeder

1 theelepel laos

1/2 theelepel geroosterde trassi

1 1/2 geraspte kemirienoot

1 salamblaadje

1 mespunt serehpoeder

1/2 kippenbouillontablet

een stukje goela Djawa

1 dessertlepel asemwater

1/2 klein blikje tomatenpuree

1 eetlepel Indische ketjap

1 kopje water
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Neem de pan van het vuur en voeg alle ingredienten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.

Fruit de kruiden even.

Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.

Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.