Ajam goreng koening |
|
2 stukjes verse koenjitwortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder 40 gr verse geschilde laoswortel 20 gr verse geschilde gemberwortel 3 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels suiker 2 theelepels zout 1 theelepel gemalen ketoembar 1 theelepel azijn 1/2 eetlepel tamarindepasta 2 dl kokosmelk (blik) 1 kg kip in stukken of 1 kg drumsticks 1/2-1 liter frituurolie |
|
BereidingStamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.Doe alle ingredienten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt. Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant. Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren). Serveer de kip zonder kruiden. Tip: Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt. |
Home > Recepten