Home > Recepten

Ajam kerrie 1

1 kip van 1-1 1/2 kg

peper, zout

8 eetlepels olie

1 grote zeer fijngesnipperde ui

2 teentjes knoflook

1/2 theelepel sambal oelek

1/2 theelepel mosterd

4 gemalen of geraspte kemirienoten

4 theelepels kerrie djawa

2 theelepels ketoembar

1 theelepel djinten

2 dl santen

ketjap

suiker
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kip, droog de buitenkant met keukenpapier en snijd de kip overlangs in 4 of meer stukken.

Strooi er weinig peper en heel weinig zout op.

Verwarm de olie en bak de kip onder geregeld keren mooi van kleur.

Zet het vuur laag en fruit de ui met de knoflook onder voortdurend omscheppen goudgeel.

Roer de sambal, de mosterd, de kemirienoten, de kerrie, de ketoembar en de djinten door elkaar en maak er met 1-1 1/2 dl lauwwarm water een papje van.

Schenk dat in de pan, roer tot de vloeistof kookt en laat de kip met het deksel op de pan op de laag vuur gaar sudderen.

controleer na 30 minuten of het vlees gaar is en schenk dan de santen in de pan.

laat de vloeistof koken en daarna in de open pan enigszins inkoken en binden.

proef de saus en voeg naar smaak ketjap, suiker en/of zout toe.